Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/fdrro/public_html/inc/conectare.php on line 5
Fundatia pentru dezvoltare rurala din Romania -Stiri

Notice: Use of undefined constant en - assumed 'en' in /home/fdrro/public_html/stiri_view.php on line 230

Notice: Use of undefined constant year - assumed 'year' in /home/fdrro/public_html/inc/f_date.php on line 89
7 August 2000

Notice: Use of undefined constant en - assumed 'en' in /home/fdrro/public_html/stiri_view.php on line 236
Standard & Poor's: o noua evaluare financiara a Romaniei

Progresele inregistrate in domeniul reformei si cresterii rezervelor valutare au contribuit la recastigarea sprijinului international, ceea ce a determinat agentia Standard & Poor's sa-si reformuleze opinia asupra perspectivelor de indatorare ale Romaniei. Aceasta a revenit asupra calificativului ? negative ? acordat perspectivelor datoriilor pe termen lung in moneda locala si in valuta, acordandu-le acum nota ? stabile ?.

Calificativele acordate Romaniei continua totusi sa fie limitate de finantele publice slabe, incertitudinea politica si o economie fragila si in mare parte neperformanta. Chiar daca economia romaneasca isi propune o crestere de aproximativ 1,5% anul acesta si pana la 3% in 2001, prin redresarea exporturilor, accelerarea reformelor structurale si largirea bazei cresterii economice vor ramane probleme capitale pentru viitorul guvern. Inflatia nu este inca sub control si obiectivul initial al guvernului ? o rata a inflatiei de 27% - ramane dificil de atins. Chiar daca guvernul face eforturi pentru realizarea unei consolidari fiscale, finantele publice sunt inca slabe. Calificativul ? stabil ? acordat perspectivelor de indatorare ale Romaniei reflecta asteptarile agentiei Standard & Poor's ca politicile economice si de reforma (si, prin urmare, programul cu FMI si eforturile de aderare la UE) se vor mentine in mare parte si dupa alegerile din aceasta toamna.
 Switch to English Limba Romana