Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/fdrro/public_html/inc/conectare.php on line 5
Fundatia pentru dezvoltare rurala din Romania -Stiri

Notice: Use of undefined constant en - assumed 'en' in /home/fdrro/public_html/stiri_view.php on line 230

Notice: Use of undefined constant year - assumed 'year' in /home/fdrro/public_html/inc/f_date.php on line 89
4 August 2000

Notice: Use of undefined constant en - assumed 'en' in /home/fdrro/public_html/stiri_view.php on line 236
Romania ? UE : acord de reciprocitate pentru produsele agroalimentare

Anul trecut, autoritatile de la Bruxelles au initiat un proces de negocieri comerciale pentru imbunatatirea concesiunilor tarifare in comertul cu produse agricole. Acest proces era destinat pregatirii aderarii la Uniunea Europeana a statelor candidate din Europa Centrala si de Est.

Negocierile cu Romania s-au incheiat anul acesta, avand ca premisa continuarea ameliorarii accesului preferential reciproc, in conformitate cu prevederile acordurilor europene de asociere. Romania a obtinut din partea UE facilitati suplimentare pentru o serie de produse agricole. S-a convenit de asemenea sa se stabileasca contingente tarifare reciproce, cu taxe vamale zero, in paralel cu neacordarea de subventii la export de cealalta parte. Printre produsele pentru care Romania a obtinut concesii tarifare : carnea de pasare (300 de tone), preparatele si conservele din carne de pasare (750 de tone la exportul din Romania in Uniunea Europeana si 500 de tone din Uniunea Europeana in Romania), carnea de vita, mierea, castravetii, graul, preparatele omogenizate din fructe si branzeturile.
 Switch to English Limba Romana