Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/fdrro/public_html/inc/conectare.php on line 5
Fundatia pentru dezvoltare rurala din Romania -Programele FundatieiProgramele Fundatiei

Fundatia pentru Dezvoltare Rurala realizeaza incepand cu ianuarie 2000 primele sale proiecte, axate in mod particular pe pregatirea tinerilor. Pentru realizarea obiectivelor sale, FDR a dezvoltat o retea de colaborare cu toate fortele implicate in dinamica mediului rural: populatie, agenti economici, autoritati, alte organisme care actioneaza pentru dezvoltarea vietii rurale romanesti. Fundatia pentru Dezvoltare Rurala din Romania este deschisa astfel oricarei oferte de colaborare, atat pentru proiectele deja existente dar si altor propuneri.

  • Ca promotor, FDR a derulat Proiecte de Mobilitati Leonardo da Vinci:

- "Die pracktische Studentenvorbereitung in der europaischen Landswirtschaft (PSEL)", Contract RO/2001/PL87156/S/AS
Scopul proiectului a vizat instruirea si familiarizarea a opt tineri romani (studenti/fermieri) cu conceptele agriculturii moderne si insusirea de abilitati in Europa de Vest.
Partener: Ribe Amts Familielandbrug - RIFA/ Denmark

- "Le systeme d?enseignement alternatif au service de la formation initiale agricole"
Contract: RO/2001/PL87027/EX.
Cele 10 persoane participante in cadrul acestui program de schimb au fost persoane cu putere de decizie in ceea ce priveste dezvoltarea de noi programe educationale pentru alimentatie - scoli cu profil agricol si industrial si universitati din Romania, colaboratori ai FDR.
Partener: Grindsted Agricultural College/ Denmark/ Grindsted

- ?Le d?velopment des comp?tences des ?tudiants Roumains dans la production, la transformation et le marketing des produits ?cologiques" (COMPECO) RO/2002/PL89122/S.
In cadrul acestui proiect, 15 studenti ai Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti au participat la un curs in Danemarca pe o perioada de 12 saptamani, curs care a continut atat elemente si aplicatii teoretice, cat si practice in sfera productiei, procesarii si marketing-ului de produse ecologice.
Partener: Ribe Amts Familielandbrug RIFA, Denmark in collaboration with Grindsted Agricultural College, Denmark.

Fundatia pentru Dezvoltare Rurala din Romania este promotorul unui proiect cu Banca Mondiala, care se deruleaza pe o perioada de 3 ani: "Supporting Romanian farmers to valorise local resources through the identification of market opportunities" ? World Bank, Contract numarul: 1513/sept. 2002
Scopul informarii si instruirii tinerilor fermieri romani este sa identifice resursele locale si, de aemenea, sa stabileasca structuri de marketing si aprovizionare in vederea cresterii competitivitatii pe piata.

Fundatia pentru Dezvoltare Rurala a fost, de asemenea, coordonator al unui proiect international in Management Resurselor Umane "The enforcement of the farmers possibilities of association, with special focus on the necessity of environment protection", finantat de catre Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca, derulat la AgroForum ? Aarhus-Denmark (2002).

  • Ca partener, Fundatia pentru Dezvoltare Rurala a acordat sprijinul in derularea urmatoarelor proiecte pilot Leonardo da Vinci:

- "Building the Future for Agricultural Communities through Life-Long Learning"
Promotor: North Tipperary VEC, Templemore, Ireland
Scopul acestui proiect este dezvoltarea rolului "life-long learning" in vederea sustinerii comunitatilor rurale si agricole pentru crearea de noi oportunitati in fata celei mai mari provocari din partea Uniunii Europene.

- "Nuovi metodi e concetti per la formazione professionale in agricoltura biologica: la valutazione di sostenibilita ambientale, sociale ed economica come atto pertecipativo".
Promotor: BIOAGRICOP scrl; Italy
Obiectivul acestui proiect este de a transfera cunostintele in ceea ce priveste agricultura ecologica catre fermieri activi, tehnicieni, instructori, cadre didactice pentru a stimula spiritul inovator in sfera productiei de produse ecologice.

 Switch to English Limba Romana